T2E ESTE DISTRIBUITOR VANCOOLER ÎN ROMÂNIA
Vă oferim sisteme EGR recondiționate, marca Vancooler la prețuri avantajoase, cu posibilitatea returnării piesei vechi.
EGR-ul (Exhaust Gas Recirculation) - Sistem ce permite reintroducerea gazelor arse, rezultate în urma arderii amestecului aer - combustibil, înapoi în galeria de admisie. Este o soluție tehnică necesară pentru diminuarea emisiilor poluante ale motoarelor cu ardere internă, cu atât mai mult a motoarelor diesel.
MODUL EGR MAN D20
Cod T2E: 0SU000111W900
Aplicație: Man TGX
Pret vânzare cu piesă la schimb:
MODUL EGR MAN D26
Cod T2E: 0SU000093W900
Aplicație: Man TGA, TGS, TGX
Pret vânzare cu piesă la schimb:
MODUL EGR MAN D28-4
Cod T2E: 0SU000112W900
Aplicație: Man TGA, TGL, TGM
Pret vânzare cu piesă la schimb:
MODUL EGR SCANIA SC4
Cod T2E: 0SU000115W900
Aplicație: Scania P, G, R, T
Pret vânzare cu piesă la schimb:
MODUL EGR SCANIA SC5
Cod T2E: 0SU000115W900
Aplicație: Scania P, G, R, T
Pret vânzare cu piesă la schimb:
ȚEVI EGR MAN D20-26 850 MM
Cod T2E: 0TEV00033W900
Aplicație: Man CLA
Pret vânzare:
Parioadă de garanție - 12 luni.
Modulele EGR prezentate în acest pliant se află în permanență pe stoc. La cerere, putem furniza orice alt tip de modul EGR, cu livrare în 3-5 zile. Pentru oferte, identificări, informații tehnice, vă rugăm contactați reprezentanții noștri de vânzări. Puteti de asemenea comanda direct, pe magazinul nostru online: online@t2e.ro sau sunati la telefon 0359 101 000.
VÂSCOCUPLAJ
Un cuplaj pentru ventilator este un dispozitiv termostatic, care controlează cuplarea ventilatorului electric de răcire, evitand incarcarea inutilă a motorului. Pe măsură ce crește temperatura, cuplajul porneste, astfel încât ventilatorul va fi acționat de puterea motorului și va misca aerul, pentru a raci motorul.
Este integrat în lamele ventilatorului și amplasat frontal în vehicul. Cuplajul ventilatorului poate fi acționat de o curea sau direct de motor atunci când este montat pe arborele cotit al motorului. În funcție de nevoile de răcire, ventilatorul poate fi pornit parțial sau complet.
Majoritatea cuplajelor ventilatorului sunt cuplaje vâscoase sau "fluide", combinate cu un sistem de senzori bi-metalic, similar cu cel din termostat. Unele cuplaje sunt controlate electronic (în loc de bandă bi-metalică). Acestea oferă posibilitatea de a controla nivelul anumitor factori, care pot include temperatura uleiului de motor, temperatura uleiului de transmisie, temperatura lichidului de răcire, presiunile sistemului AC și temperatura aerului ambiant.
Vascocuplajele sunt utilizate pe vehicule (autoturisme și camioane) cu poziții in linie ale motoarelor, în principal cu tractiune pe spate. Aceste cuplaje sunt necesare la viteze reduse și în relanti. Un ventilator defect poate provoca supraîncălzirea motorului în timpul funcționării la ralanti, în trafic greu sau kilometraj scăzut și pierderea puterii.
Eliminarea eficientă a căldurii la vehicule necesită nu numai radiatoare de înaltă performanță, ci și cuplaje a ventilatoarelor performante, pentru a furniza aerul de răcire cât mai eficient posibil. Ajustarea aerodinamică a modulului de răcire și a ventilatorului asigură o răcire eficientă a motorului la un cost optim.
LOCALIZARE
Vascocuplajele sunt montate intre pompa de apa si radiator.
O componentă bimetalică sau electronică controlează ventilatorul, în funcție de temperatura ambiantă. Scopul vascocuplajului este de a furniza tracțiune roții ventilatorului și de a influența viteza acestuia. Dacă nu este necesar aer de răcire, vascucuplajul se oprește și continuă să funcționeze la o viteză mai mică (20% din rotatia motorului). Vascucuplajul este declanșat de un element bimetalic, care este expus la temperatura ambiantă. Un pin de presiune eliberează un orificiu și uleiul de silicon curge din rezervorul de alimentare în camera de lucru. Cuplul de antrenare este transferat la ventilator; viteza variabilă continuă a ventilatorului este setată automat pe baza condițiilor de operare (pana la 80% din rotatia motorului).
Pe de alta parte, vascocuplajul declanșat electric (vezi figura), este controlat direct de senzori. Un regulator procesează valorile și un curent pulsator de control le transporta la electromagnetul integrat. Câmpul magnetic definit reglează supapa care controlează fluxul intern de ulei prin intermediul unei armături. Un senzor suplimentar pentru viteza ventilatorului completează circuitul regulatorului. Acest lucru crește sensibilitatea prin care ventilatorul este pornit și oprit.
Controlul fluxurilor de aer rece, după necesități, minimizând dezvoltarea zgomotului și a încărcăturii, reduce consumul de combustibil și impactul asupra mediului.
FUNCTII SI ASAMBLARE
FUNCTII SI ASAMBLARE
- Controleaza viteza ventilatorului pentru a ajuta racirea motorului
- Ajută la eficiența motorului prin antrenarea ventilatorului, dacă este necesar
- Reduce incarcarea motorului
Se asambleaza fie direct pe un arbore cu flanșă montat pe rola pompei de apă, fie alternativ poate fi filetat direct pe butucul pompei de apă.
MECANISM
Vascucuplajele controlate electronic sunt utilizate într-o gamă largă de vehicule - de la camioane grele la furgonete și SUV-uri cu motoare puternice. Ele detectează toate valorile relevante ale temperaturii pentru răcire și climatizare și stabilesc viteza exactă necesară a ventilatorului. Această capacitate de a furniza precizie, control la cerere, asigurând totodata timpi rapizi de raspuns și viteze reduse la relanti atunci când unitatea este dezactivată, influențează pozitiv economia de combustibil, confortul la condus, cat și emisiile de zgomot/trepidatii.
Acest produs se bazează pe senzorul bimetal situat în partea frontală a vascucuplajului. Acest senzor se dilata sau se contracta, în funcție de temperatura transmisă prin radiator. Această componentă inteligentă îmbunătățește eficiența motorului prin reglarea rotatiilor pe minut ale ventilatorului motorului și a alimentării cu aer rece.
La temperaturi scazute:
Senzorul bimetal se contracta, inchizand supapa, astfel ca fluidul siliconic rămâne în camera rezervorului. În acest stadiu, vascucuplajul ventilatorului este decuplat și se rotește la aproximativ 20% din viteza de rotație a motorului.
La temperaturi de functionare:
Senzorul bimetal se dilata, rotind supapa și permitand fluidului siliconic să se deplaseze prin întreaga cameră până la marginile exterioare. Acest lucru generează un cuplu suficient pentru a acționa paletele ventilatorului de răcire la vitezele de funcționare ale motorului și să rămână la o temperatură constantă. În acest stadiuvascucuplajul este cuplat și se rotește la aproximativ 80% din viteza de rotație a motorului.
DEFECTIUNI, CAUZE FRECVENTE
Este recomandat ca intotdeauna să verificați starea vascocuplajului atunci când pompa de apă este înlocuită. Un cuplaj uzat va afecta in mod direct durata de viață a pompei de apă. Un vascocuplaj defect poate rămâne blocat în poziția de cuplare, ceea ce înseamnă că acesta va funcționa întotdeauna la 80% din viteza de rotație a motorului. Acest lucru poate provoca întreruperi cu zgomot și vibrații ridicate, făcând un zgomot puternic și crescand consumul de combustibil.
Pe de altă parte, dacă vascocuplajul ventilatorului ajunge în poziția decuplată, nu va atrage aer prin radiator. Aceasta, la rândul său, va duce la supraîncălzirea motorului, deoarece procesul de răcire este întrerupt. Mai jos cateva cauze frecvente de defectare:
- Scurgere lichid siliconic, duce la decuplarea vascocuplajului
- Senzorul bimetalic isi pierde proprietatile din cauza oxidarii suprafetei, cauzand blocarea cuplajului
- Defectiune a rulmentului, cu toate ca nu e frecventa, dar poate sa apara dacă vascocuplajul nu a fost înlocuit după multi kilometri parcursi. Acest lucru duce la deteriorarea lamelor.
POTENTIALUL PIETII SI OPORTUNITATI DE VANZARE
Fiind un element de valoare ridicată la nivel de OE, dealerii deservesc doar un segment foarte limitat, în timp ce piața aftermarket pentru acest produs este împărțită între 8-10 furnizori. Deși acești furnizori au câștigat o platforma mica în cadrul pieței, niciunul nu oferă o gamă completă.Nume importante de brand pentru vascocuplaje pe AM sunt: Behr(Hella), Mahle, NRF, Nissens, Dasis, etc. La înlocuirea pompei de apă, este o practică bună să verificați de asemenea funcționarea corectă a vascocuplajului.
Pe piața actuală, această piesa ar putea fi trecută cu vederea în timpul înlocuirii pompei de apă. Aceasta ar putea duce la pierderea de oportunitati de vanzare, in timp ce proprietarul masinii ar putea avea de platit o a doua manopera pentru inlocuirea vascocuplajului, într-o etapă ulterioară.
UPDATE CATALOG TEXTAR “BRAKEBOOK” REFERITOR LA VEHICULELE COMERCIALE: O IMAGINE SPUNE MAI MULT DECÂT O MULȚIME DE DATE
Leverkusen, 10 ianuarie 2018. TMD Friction adaugă noi fotografii ale produselor de vehicule comerciale marca Textar în catalogul său online "Brakebook".
Alocarea componentelor vehiculului și a elementelor de frânare pentru vehiculele comerciale nu este la fel de simplă ca și în cazul autovehiculelor - în funcție de aplicație, există diferite specificații ale frânelor pentru fiecare tip de vehicul. Fotografiile noului produs, care pot fi vizualizate și prin TecDoc, pot ajuta la evitarea comenzzilor incorecte și a costurilor inutile asociate. În acest sens, TMD Friction raspunde direct cerințelor pieței.
"Pana acum am facut fotografii proaspete la aproximativ 65% din produsele noastre pentru vehicule comerciale, intrucat clientii nostri doresc sa stie exact ce primesc - inainte de a deschide ambalajul. Satisfacția clienților este prioritatea noastră cea mai mare, așa că ne străduim în mod constant să îmbunătățim serviciile noastre ", explică Thomas Ahlfeld, Product Manager CV la TMD Friction.
Brakebook este catalogul online creat exclusiv pentru diferitele produse de marcă ale TMD Friction. Serviciul este disponibil clienților pe site-ul http://www.brakebook.com sau prin intermediul aplicației gratuite pentru Android și iOS. În plus față de informațiile corecte despre produs, TMD Friction oferă, de asemenea, instrucțiuni de instalare și videoclipuri pentru ateliere pe site-ul sau profesional (http://www.textar-professional.com). Acestea sunt acum completate cu un videoclip care explică specificul întreținerii și reparării frânelor pentru vehiculele comerciale.
FILTRUL BLINDAGUA DE LA MAHLE – EFICIENTA MAI BUNA IN SEPARAREA APEI
Grupul MAHLE lanseaza un concept inovativ de filtrare : filtrul Blindagua. Acesta a fost special dezvoltat pentru a raspunde provocarilor din sectorul auto: prezenta apei in motorina. Rezultatele sunt remarcabile in comparatie cu alte sisteme de filtrare disponibile.
Eficienta ridicata de separare a apei
Sistemele de filtrare conventionale sunt concepute in mod uzual pe baza unui concept de o singura etapa. Testele au aratat ca atunci cand filtrele sunt expuse contaminantilor, eficienta separarii apei scade de la starea initiala, de aproape 96%, la niveluri sub 15%. Pentru a imbunatati aceasta, conceptul filtrului Blindagua indeplineste functia de filtrare in doua etape:
ETAPA 1 – Filtrarea contaminantilor si cresterea dimensiunii picaturilor de apa.
ETAPA 2 – Separatia picaturilor mari de apa fara contaminare. In acest fel, chiar si picaturile de apa mici prezente in motorina sunt separate de conceptul de doua etape in pasi individuali. In plus, deoarece contaminantul este retinut in prima etapa, functia de separare finala a apei este realizata in siguranta in cea de-a doua etapa, asigurand o performanta ridicata pe intreaga durata de viata a filtrului Blindagua. Au fost efectuate teste de laborator si pe teren pentru a verifica si confirma avantajele conceptului in 2 etape pe termen mediu si lung: dupa starea de filtrare initiala, eficienta separarii apei a filtrului Blindagua a fost confirmata ca fiind superioara in comparatie cu sistemele conventionale.
Filtrul Blindagua, Solutia pentru o amenintare constanta
Motorina are o tendinta naturala de a absorbi apa – ceea ce in Brazilia este in continuare imbunatatit prin amestecul cu biodiesel iar procentajul acestuia creste in ultimii ani la statiile de motorina. Caracteristica de absorbtie mai mare de apa
inseamna continut mai mare de apa si un nivel mai mare de apa intrinseca, ceea ce creste dificultatea separatiei apei. Apa din motorina trebuie sa fie eliminata, intrucat prezenta ei provoaca degradarea componentelor sistemului de injectie. Pompele de combustibil, pistoalele de injectie, supapele si componentele liniei de combustibil sunt afectate de prezenta apei.
Cantitatea de apa intrinseca in motorina in functie de continutul de biodiesel si de zilele in laborator. Procentaj ridicat de biodiesel in motorina inseamna procentaj mai ridicat de apa intrinseca in motorina.
Avantajele filtrului Blindagua:
- unic in piata, cu o separare a apei in doua etape in
motorina pre-filtru;
- eficienta mai ridicata a separarii apei;
- de trei ori mai multa separare a apei pe durata sa de viata;
- creste protectia sistemului de injectie a motorului datorita
performantei sale imbunatatite de separare a apei;
- costuri de intretinere reduse pentru injectoare si
pompe de combustibil;
- corp de poliamida de inalta rezistenta cu rezervor integrat
de apa transparent;
- cost mai redus pe kilometru;
- multi-aplicabilitate – numar redus de referinte.
In plus, apa in motorina contribuie la cresterea microbiologica. Daca apa nu este eliminata din motorina, agentii microbiologici au conditiile ideale pentru proliferare rapida, infundand sistemul de filtrare si cauzand problem clientului final.
Cu filtrarea sa unica in doua etape, filtrul Blindagua ofera cea mai eficienta solutie acestei provocari.
NEWSLETTER T2E
