Magazin Online

Noutăți

FILTRUL BLINDAGUA DE LA MAHLE – EFICIENTA MAI BUNA IN SEPARAREA APEI

Grupul MAHLE lanseaza un concept inovativ de filtrare : filtrul Blindagua. Acesta a fost special dezvoltat pentru a raspunde provocarilor din sectorul auto: prezenta apei in motorina. Rezultatele sunt remarcabile in comparatie cu alte sisteme de filtrare disponibile.
Eficienta ridicata de separare a apei Sistemele de filtrare conventionale sunt concepute in mod uzual pe baza unui concept de o singura etapa. Testele au aratat ca atunci cand filtrele sunt expuse contaminantilor, eficienta separarii apei scade de la starea initiala, de aproape 96%, la niveluri sub 15%. Pentru a imbunatati aceasta, conceptul filtrului Blindagua indeplineste functia de filtrare in doua etape:
ETAPA 1 – Filtrarea contaminantilor si cresterea dimensiunii picaturilor de apa.
ETAPA 2 – Separatia picaturilor mari de apa fara contaminare. In acest fel, chiar si picaturile de apa mici prezente in motorina sunt separate de conceptul de doua etape in pasi individuali. In plus, deoarece contaminantul este retinut in prima etapa, functia de separare finala a apei este realizata in siguranta in cea de-a doua etapa, asigurand o performanta ridicata pe intreaga durata de viata a filtrului Blindagua. Au fost efectuate teste de laborator si pe teren pentru a verifica si confirma avantajele conceptului in 2 etape pe termen mediu si lung: dupa starea de filtrare initiala, eficienta separarii apei a filtrului Blindagua a fost confirmata ca fiind superioara in comparatie cu sistemele conventionale.
Filtrul Blindagua, Solutia pentru o amenintare constanta Motorina are o tendinta naturala de a absorbi apa – ceea ce in Brazilia este in continuare imbunatatit prin amestecul cu biodiesel iar procentajul acestuia creste in ultimii ani la statiile de motorina. Caracteristica de absorbtie mai mare de apa inseamna continut mai mare de apa si un nivel mai mare de apa intrinseca, ceea ce creste dificultatea separatiei apei. Apa din motorina trebuie sa fie eliminata, intrucat prezenta ei provoaca degradarea componentelor sistemului de injectie. Pompele de combustibil, pistoalele de injectie, supapele si componentele liniei de combustibil sunt afectate de prezenta apei.
Cantitatea de apa intrinseca in motorina in functie de continutul de biodiesel si de zilele in laborator. Procentaj ridicat de biodiesel in motorina inseamna procentaj mai ridicat de apa intrinseca in motorina.
Avantajele filtrului Blindagua:
– unic in piata, cu o separare a apei in doua etape in motorina pre-filtru;
– eficienta mai ridicata a separarii apei;
– de trei ori mai multa separare a apei pe durata sa de viata;
– creste protectia sistemului de injectie a motorului datorita performantei sale imbunatatite de separare a apei;
– costuri de intretinere reduse pentru injectoare si pompe de combustibil;
– corp de poliamida de inalta rezistenta cu rezervor integrat de apa transparent;
– cost mai redus pe kilometru;
– multi-aplicabilitate – numar redus de referinte.
In plus, apa in motorina contribuie la cresterea microbiologica. Daca apa nu este eliminata din motorina, agentii microbiologici au conditiile ideale pentru proliferare rapida, infundand sistemul de filtrare si cauzand problem clientului final.
Cu filtrarea sa unica in doua etape, filtrul Blindagua ofera cea mai eficienta solutie acestei provocari.

Magazin Online